Cristian Adomniţei a verificat principalele şantiere din Iaşi finanţate de Consiliul Judeţean

Data publicării:
adomnitei pe santier

Prima oprire a fost la Mănăstirea Golia - o investiţie de 19 milioane de lei cu termen de finalizare jumătatea anului 2015. Banii vor fi cheltuiţi pentru refacerea picturii interioare a Mănăstirii şi pentru reabilitarea străzilor din jurul lăcașului de cult. Lucrarea este una minuțioasă, iar restauratorii vor folosi vopsele speciale a căror nunață este identică cu cele folosite la pictura originală. 

"Se reface tot ce nu corespunde din punct de vedere al rezisteței mecanice sau estetic. Se pune în valoare absolut tot ce este original," a explicat Cornelia Bordașiu, specialist restaurator pictură. Până acum s-a realizat 20% din proiect. Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași: "Toată lucrarea este atacată, sunt schele peste tot, se lucrează intens la reîmprospătarea picturii, sunt 2.500 de metri pătrați de pictură care trebuiesc reabilitați." 

 

La ambulatoriul Maternității Cuza Vodă lucrările începute în luna octombrie 2013 sunt gata în proporție de 40%. Când va fi dat în folosință vor apărea si două servicii medicale noi – școala părinților și kinetoterapie. "Se vor trata, considerăm noi, se vor acorda consultații în jur de 14.000-15.000 de consultații pe an. Deci va fi o activitate bogată, diversă, dorim să facem un pol de excelență la nivelul ambulatoriului din Maternitatea Cuza Vodă în domeniul medicinei materno-fetale," a declarat Mircea Onofriescu, managerul Maternității Cuza Vodă.

 

"Termenul de execuție este în iulie 2015 dar și în această situație constructorul va reuși ca acest obiectiv să fie gata înaintea termenului," a spus Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Și șantierele de la ambulatoriile Spitalului de Pneumoftiziologie și de Neurochirurgie sunt în grafic și urmează să fie finalizate în a doua jumătate a anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri