Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, în vizorul DNA 

Data publicării:
Azoicai

Pe tot parcursul controlului judiciar, decanul Facultăţii de Medicină Generală nu poate părăsi municipiul Iaşi decât cu acordul procurorului. Mai mult,  nu îşi va putea exercita funcţia pe perioada în care se află sub supraveghere . Într-un comunicat de presă, conducerea UMF sustine ca  Doina Azoicăi este acuzată pe nedrept de luare de mită. În comunicat se arată că darurile erau doar nişte simboluri ale zonei islamice care i-au fost trimise printr-un colet poştal.

Redăm în continuare comunicatul emis de DNA: "În ordonanțele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele: 

În ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine, o tavă placata cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta și un ceainic (posibil tot din argint), drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului inculpatului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați, 
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, 
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Iaşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, 
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţele de dispunere a controlului judiciar, 
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă, 
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme, 
h) să nu efectueze nicio activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iaşi(în cazul inculpatei Azoicai Doina ).

Inculpaților li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Azoicai Doina, Haizoun El Houssine și Agha Romeen li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri