Deschidere de stagiune la Operă. Sala Teatrului Naţional, neîncăpătoare pentru iubitorii de operă

Data publicării:
carmen 3

Publicul Operei din Iaşi s-a bucurat de un spectacol plin de culoare. Artiştii au strălucit pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, iar sala mare a Teatrului Naţional a fost neîncăpătoare pentru toţi cei care şi-au dorit să vadă premiera operei "Carmen" de Georges Bizet.

"Este o premieră mult aşteptă. Sunt mai bine de 50 de ani de când opera "CArmen" nu a mai căpătat o haină nouă. Deci este o producţie nouă din toate punctele de vedere: decoruri, costume, regie. Concepţia regizorală îi aparţine fostului director al Operei din Praga. Este vorba despre domnul Karel Drgáč," a spus Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi.

foto: Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi

Jucată pentru prima dată pe 3 martie 1875, opera "Carmen" este o poveste de dragoste cu trădare şi gelozie, care se desfăşoară în Spania la începutul secolului XIX.

Cristian Oroşanu, dirijor: "Carmen de Bizet este un hit al muzicii clasice, al muzicii de operă care, din fericire, iată-l, din nou, pe scena operei din Iaşi. Este o versiune care se cântă la Viena. Nici eu nu am mai dirijat această versiune până acum, am dirijat una asemănătoare în Franţa."

Artiştii, coregrafia, muzica, toate au creat un spectacol care a ajuns la sufletul celor din sală. Timp de trei ore publicul s-a bucurat de povestea spusă şi cântată.

"Foarte frumos. Eu sunt din Rădăuţi şi am venit special pentru asta. Am procurat biletul din timp, foarte din timp şi am aşteptat cu nerăbdare să vin în Iaşi să văd un spectacol aşa grandios."

"E foarte frumos spectacolul şi întotdeauna mi-am dorit să văd piesa. Cred că aş mai veni şi a doua oară şi a treia oară. E o explozie de culori, de sunete."

"Este prima dată când vin în Iaşi şi particip la un spectacol deosebit, foarte plăcut," au spus spectatorii.

Elementele de noutate sunt cele care au făcut diferenţa. Iar reprezentanţii Operei nu au făcut o premieră, ci patru. Asta pentru că sunt patru distribuţii cu artişti diferiţi. Printre aceştia se numără Carmen Topciu din Braşov, Ramona Zaharia din Germania, Hector Lopez şi Marius Vlad Budoiu Cluj Napoca. Cei care nu au reuşit să vadă primele distribuţii mai au o şansă pe 23 septembrie, de la ora 18:30. Preţul biletului variază între 10 şi 60 de lei, în funcţie de locul în sală.

Artiştii Operei Naţionale Române din Iaşi pregătesc şi deschiderea stagiunii în aer liber. Magia serii în sunet şi lumină va avea loc sâmbătă 26 septembrie de la ora 20:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri