Directorii din primărie, în colimator. Gheorghe Nichita a înființat un corp de control care să îi verifice

Data publicării:
sefii iasiului

Direcția de Control Intern din cadrul Primăriei Iași a fost desființată iar în locul ei a fost reînființat Corpul de Control al primarului. Prima sarcină este să afle cine se face vinovat de marcarea celor 300 de arbori din Parcul Expoziției. Primarul Gheorghe Nichita este de părere că era nevoie de această schimbare deoarece Direcția de Control Intern era ineficientă. "Era în subordinea unui director, director prieten cu ceilalți directori și nu prea se gândeau să se mai controleze director pe director și atunci controlează primarul directorii ca să fie mai simplu," a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

Luminiței Sălceanu, șefa Direcției de Servicii Publice, i se vor retrage din atribuții. Aceasta nu va mai avea în subordine activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulametar. Cel mai probabil, această activitate va fi preluată de Poliția Locală. Primarul Gheorghe Nichita spune că noua echipă de control va verifica toate reclamațiile primite. "Sesizările care vin din partea populației, toate lucrurile care sunt semnalate de Curtea de Conturi sau de alte instituții de control și, de ce nu, toate lucrurile care apar în primărie la un moment dat ca și necesități de control," a mai spus primarul Iaşiului.  

Consilierii din opoziție nu s-au arătat prea încântați de micile modificări și sunt de părere că nu vor aduce îmbunătățiri notabile în ceea ce privește activitatea instituțiilor din subordinea Primăriei. "Ea nu aduce mari modificări în sensul că se centralizează multe dintre lucruri, se desființează o direcție care suna bine măcar, Direcția de Servicii pentru Comunitate," a spus Marius Dangă, consilier local PNL. 

Noua organigramă a primăriei a primit și avizul Agenţiei Naționale a Funcționarilor Publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri