Două premiere la Festivalul Internaţional al Educaţiei

Data publicării:
balerine

Pentru prima dată, balerinii Operei din Iaşi au pregătit un spectacol inedit, în aer liber. Beatrice Rancea, directorul Operei Române Iaşi: "Sunt numere foarte cunoscute şi foarte apreciate - dans spaniol, din Lacul Lebedelor, Spărgătorul de nuci. Avem un repertoriu foarte atractiv pentru spectatori şi trupa noastră este pregătită să ofere un spectacol pe măsură."

Maestrul Eugen Doga a compus muzică pentru sute de filme, printre cele mai cunoscute publicului român se numără Şatra, Maria Mirabela sau Gingaşa şi tandra mea fiară. Vineri seară, de la ora 20:30, compozitorul va urca pentru prima oară pe o scenă de spectacole la Iaşi: "Eu încerc în ciuda evenimentelor să caut muzică frumoasă. Eu ştiu şi muzică frumoasă să scriu. Numai în filme unde sunt scene de groază atunci eu pun toată ura şi toată ciuda o pun acolo."

"Festivalul nostru are rolul şi de a scoate în evidenţă legături de suflet cu românii care nu se află în acest moment în graniţele ţării. Unul din aceste momente e cel legat de maestrul Eugen Doga, un muzician excepţional," a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Spectacolul susţinut de maestrul Eugen Doga marchează şi închiderea stagiunii 2013 - 2014 a Operei din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri