Drum modernizat cu un milion de euro, plin de gropi

Data publicării:
STRADA CU GROPI

Așa se circulă pe strada Mitropolit Varlaam din Iași. Șoferii care tranzitează drumul de jumătate de kilometru sunt nevoiți să circule cu atenție sporită. Iar asta pentru că strada e plină de denivelări și gropi adânci chiar și de 10 centimetri.

"Mi se duc și cauciucurile, și bucșe și tot."

"Catastrofal! De toate, tot ce vreți și ce nu vreți, de la gropi, denivelări, piloni puși aiurea, de toate."

"Treabă de mântuială, așa se cheamă asta, domnișoară. Banii noștri se duc pe apa sâmbetei."

"Ei au mai venit pe parcurs și au mai aranjat, așa, strada, au mai umplut-o, ca să zic. Efectul se vede că strada e cu denivelări foarte mari."

" - Când s-a reparat aici? - Anul trecut. Vedeți ce e aici și vedeți și mai încolo, asta e bătaie de joc," se plâng şoferii care circulă des prin zonă. 

Regia de apă a orașului a accesat un proiect european, de un milion de euro, pentru extinderea rețelei de canalizare. Iar pe această stradă au lucrat timp de un an la schimbarea conductei de apă. La sfârșitul lucrării, în 2014, au readus strada la stadiul la care era înainte de schimbarea conductei. Nu a trecut însă decât un an, iar drumul s-a stricat. Șefii din Primărie cunosc situația și spun că nu e singulară. Tocmai de aceea, vor trimite somații, iar dacă reparațiile nu se vor face rapid, vor da amezi.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: "pe toate celelalte tronsoane unde au apărut prăbuşiri sau tăsări vom interveni cu colegii de la Disciplina în Construcţii să se ducă să îşi facă constructorul treaba până la capăt."

Deși au cheltuit un milion de euro ca să modernizeze rețeaua, încă există pierderi de apă. Tocmai din acest motiv ar fi apărut și denivelările din asfalt.

"Am trimis o echipă pentru a efectua verificarea, s-a constat că într-adevăr există o pierdere de apă care se scurge pe amplasamentul vechii lucrări ducând la această surpare," a declarat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt APAVITAL.

Lucrarea mai este în garanție încă un an, iar costurile reparaţiilor vor fi suportate din banii constructorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri