Drumuri de coșmar spre destinații de vis: Traseul spre Ciocănești este ocolit de turiști din cauza gropilor

Data publicării:
COPERTA DRUMURI DE COSMAR

Ciocănești, Suceava, a fost ales satul cultural al anului 2014. Turiştii găsesc case tradiţionale încântătoare şi un peisaj desprins din veacul al XIV-lea. Asta dacă reuşesc să ajungă.

„Trebuie să circuli tot pe contrasens, ba ești aici, ba dincolo, te intâlnești în curbe, ne-am întâlnit de atâtea ori mașina față în față. Sunt gropi cât piciorul meu,” povestește un turist.  

„Îs 60 de kilometri în jur de două ore, două ore și, un drum care trebuia făcut într-o oră, o oră și 10 minute.”

Drumul Național 18, care duce în zonă, este, de fapt, o înşiruire de gropi. Şi o gaură în profitul proprietarilor de pensiuni din Bucovina și Maramureș.

„Am avut turiști străini care mi-au dat telefon că anulează rezervarea făcută la noi că nu pot să circule pe acel drum. Inutil le-a explicat că pot să ocolească prin Bistrița pe DN 17, nu au mai vrut să treacă munții spre noi,” a explicat Aurelia Badale, președintele Asociației de Turism Vama.

Iar turiștii care vin din Bucovina și vor să meargă spre Maramureș dar vor să evite drumul național 18 pot alege ruta Vatra Dornei - Bistrița, dar vorbim de un traseu cu 150 de kilometri mai lung.

DN 18 are un proiect de reabilitare de 340 de miliarde de lei, aprobat de Ministerul Transporturilor cu bani de la Banca Europeană de investiții. Lucrările ar fi trebuit să fie gata anul trecut, dar au fost blocate din lipsă de fonduri.

„Lucrările au fost începute anul trecut dar, până în prezent, acestea au fost sistate pentru anul 2014. În prezent, CNADR discută cu executantul lucrării ca acestea să fie reluate în anul 2014,” a explicat Florin Sinescu, prefectul județului Suceava.

Proiectul de modernizare pentru DN 18 prevede reabilitarea a 200 de kilometri de la Baia Mare până la Iacobeni în județul Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri