După ce au au participat la slujba de Sf. Parascheva, mii de oameni au mers la tradiționala masă cu sarmale

Data publicării:
sarmale detaliu

Sute de pelerini care au stat ore bune să se roage la Mitropolie au mai stat astăzi la încă un rând. La masa pelerinilor de data aceasta, unde fiecare a primit câte o porție de sarmale, un colac şi un pahar cu vin sau bere, după preferinţă. Mulți au ținut în ultimele 24 de ore post negru.

"Sunt aşa de bune încât nici nu am timp să respir. N-am mâncat niciodată de la Primărie sarmale de post, dar aş vrea şi la anul să fie la fel. Sunt mult mai gustoase decât cele cu carne."

"Foarte bune. Pentru prima dată de Sfânta Parascheva când am prins şi eu, foarte bune," au spus pelerinii.

Bucătăresele au muncit două zile la rând ca să prepare zecile de mii de sarmale.

"Reţeta este secretă, cu multă dragoste faţă de pelerini şi de Sfânta Parascheva, foi de varză, foi de viţă şi cu ciuperci, de post, pentru că astăzi este miercuri şi trebuie să o cinstim pe Cuvioasa," explică o bucătăreasă.

Masa pelerinilor este suportată din bugetul primăriei şi din sponsorizări.

Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi: "numărul bucătăreselor a fost de cel puţin 30. S-au făcut de post pentru că astăzi este o zi de post şi pentru că de fiecare dată s-a respectat acest obicei."

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: "sarmalele au fost făcute prin efortul personal al diferitelor instituţii care fac parte din cadrul aparatului primăriei, dar nu numai, şi restaurante şi alte peroane care au vrut să fie donatoare pentru această masă."

Pentru prepararea sarmalelor s-au folosit o tonă de varză, 200 de kilograme de ciuperci, 220 de kilograme de orez şi 118 borcane cu bulion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri