După două luni în terapie intensivă, tânăra operată de cinci ori a fost transferată la Recuperare

Data publicării:
fata operata externare spiridon

Calvarul Monicăi Neamțu a început pe 23 martie când a fost operată la maternitatea Elena Doamna din cauza unei sarcini extrauterine. În urma interventiei chirurgicale au apărut complicatii și fata a mai fost supusă la două operaţii în decurs de numai 24 de ore. A fost transferată apoi la Spitalul Sfântul Spiridon unde chirurgii au mai operat-o de alte două ori. Acum, medicii si-au dat acceptul să fie externată, dar fata nu va ajunge acasă ci la spitalul de Recuperare unde va învăța din nou să meargă. Deși marcată de suferință, tânăra nu și-a pierdut speranța că într-o bună zi va avea din nou o viață normală.

"Mai citesc diferite articole şi parcă nu îmi vine să cred că este vorba despre mine. Neavând niciun semn niciodată pe corp, nu am stat în spitale, să mă trezesc deodată cu trei operaţii pe picior, două pe burtă, a fost foarte greu pentru mine, dar ştiu că asta mi-a salvat viaţa," a spus tânăra la externarea din Spitalul de Urgenţe. 

În cele peste două luni de internare, mama tinerei i-a stat permanent alături. Femeia spune că în sfârșit poate răsufla ușurată: "Este minunea lui Dumnezeu prin mâinile oamenilor, este minunea lui Dumnezeu. Sunt emoţionată, nu ştiu. Mă uit la ea în fiecare dimineaţă când deschide ochişorii. Este ceva extraordinar."

Pentru medicii de la Spitalul "Sfântul Spiridon", cazul Monicăi Neamțu a fost o adevărată provocare. Deocamdată, nu se știe cine se face vinovat pentru chinurile îndurate de tânără. S-au făcut două anchete, una solicitată de Ministerul Sănătăţii, iar cealaltă iniţiată de Colegiul medicilor, dar nici până acum concluzile nu au fost făcute publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri