Episcopul Anton Durcovici a fost celebrat la Iași printr-o ceremonie specială

Data publicării:
DURCOVICI GHERGHEL CATEDRALA CATOLICA

La ceremonia solemnă dedicată episcopului martir Anton Durcovici, alături de Preasfinţitul Petru Gherghel au participat zeci de preoţi, seminarişti şi călugări, dar si sute de credincioși.

"O bucurie pentru toată lumea că se întâmplă la noi, în Iaşi, aşa ceva. Foarte frumos. O bucurie imensă."

"O zi pe care am aşteptat-o demult. O zi binecuvântată. Ne vom ruga la Sfântul să ne ajute pentru sănătate, pentru preafericitul nostru ieşean," au spus credincioşii prezenţi la eveniment.

Episcopul martir, care a îndurat foamete, frig și bătăi crunte pe timpul celor trei ani cât a fost închis în temnițele comuniste, este văzut ca un model de către credincioşi.

"E un simbol al jertfei supremei, şi-a dat viaţa pentru Hristos, a suportat umilinţe şi pentru mine e un exemplu de urmat."

"Este un model de credinţă, un model de statornicie şi mai ales de iertare."

Preotul Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Catolice Iaşi: "O personalitate demnă, care a apărat demnitatea, care nu s-a plecat sub jugul comunismului şi nu a cedat. Nu a făcut nici un compromis."

Celebrarea nu a fost aleasă întâmplător pe 10 decembrie. În urmă cu 63 de ani, în această zi, episcopul martir Anton Durcovici a încetat din viaţă în închisoarea de la Sighetul Marmaţiei. Anul acesta, numele Fericitului Anton Durcovici apare în calendarele religioase. Liturghia de la Catedrală s-a încheiat cu depunerea testamentului Prefericitului Anton Durcovici în capela special pregătită. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri