Exerciții NATO la granița cu Ucraina

Data publicării:
COPERTA MILITARI 1

80 de infanteriști marini din SUA și 100 de vanători de munte din România și-au instalat tabăra în poligonul Rotunda de la Vatra Dornei. Militarii au dormit în corturile amplasate la baza poligonului și au desfășurat stagiul de pregătire la o altitudine de peste 1600 de metri unde au urcat în marș.

”Vânătorii de munte obișnuiesc să se instruiască în diferite locații pentru creșterea nivelului de interoperabilitate al forțelor nostre și pentru exersarea procedurilor de operare specifice în teren muntos împădurit, în condiții dificile de vreme”, a declarat colonel Marius Giurcă, comandantul Brigăzii 61 Vânători de munte.

Militarii au folosit muniție adevărată, iar scenariile alese pentru simulare au fost reale. Soldatii români au pus în practică un exercițiu de apărare și a reușit să-și doboare țintele în mai puțin de 20 de minute.

Soldații s-au declarat încantați de stagiul de pregătire din munții Rodnei mai ales că pregătirea pe teren muntos împădurit a fost o premieră pentru unii dintre ei.

Chiar dacă acest exercițiu are loc chiar la granița cu Ucraina, reprezentanții armatei Romane spun că nu are nici o legătură cu situația din țara vecină.

Pregătirile în baza militară de la Vatra Dornei vor continua până pe 16 mai. Exerciții similare se desfăşoară și în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri