Festival pentru redescoperirea unui instrument muzical

Data publicării:
lauta 3

Lăuta este un instrument muzical care nu mai este folosit în țara noastră în mod curent din secolul al XIX-lea. De aceea, reprezentanţii Centrului Cultural ”Petru Ţuţea” din Târgu Neamţ şi-au propus să readucă lăuta în atenţia iubitorilor de muzică.

În România nu există vreo şcoală în care să se studieze acest instrument muzical. ”În şcolile din Occident, nu în mare majoritate, dar în câteva dintre ele, există deja lăuta ca un instrument opţional şi în unele şcoli, de exemplu unde am studiat eu la Basel în Elveţia chiar se poate obţine şi o diplomă după încheierea unui ciclu de studii”, a spus interpretul Caius Hera.

Cei care au participat la concertul de la Cetatea Neamţului au plecat încântaţi. ”Eu mă regăsesc în muzica renascentistă. E perioada mea preferată şi de aceea încurajez toate evenimentele care pun în valoare această epocă”, a spus un spectator.

Organizatorii festivalului speră ca în cel mai scurt timp să sensibilizeze şcolile de muzică din România, astfel încât lăuta să devină instrument de studiu opțional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri