Festivitate cosmopolită la UMF Iași. Aproape 2.500 dintre studenții Universității de Medicină sunt străini

Data publicării:
deschidere umf

Noul an academic a început la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași sub semnul multiculturalității. Festivitatea a fost deschisă de studenții care au purtat steagurile celor 84 de țări din care provin tinerii care studiază Medicina la Iași. Cei mai mulți străini care vin să învețe în România sunt din Israel, Tunisia, Grecia, Maroc și Franța.

În plus, tinerii obțin o diplomă care este recunoscută în Uniunea Europeană. Pentru acest an universitar, UMF Iași a scos la concurs aproximativ 600 de locuri pentru studenții străini, iar concurența a fost de doi candidaţi pe loc. 

"2.436 sunt studenți din 84 de țări ceea ce face ca această universitate să fie cea mai cosmopolită universitate din estul Europei. Numărul studenților străini în ultimii 10 ani, în fiecare an s-a dublat încât ajungem la acest număr și întrebarea care toți și-au pus-o de ce această universitate? Este o universitate tolerantă, trăiește multiculturalismul, respectă pe fiecare," a explicat Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași. 

Din taxele încasate de la studenţi, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași are un venit anual de aproximativ 10 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri