Fetiţa care cântărea 5 kilograme la 4 ani, mutată într-un centru de plasament. Medicii spun că va suferi o traumă

Data publicării:
florentina fara chip fetita subnutrita

Florentina este din luna februarie pacienta preferată a cadrelor medicale de la secţia de Gastroenterologie a Spitalului pentru Copii din Iaşi. Fetiţa de 4 ani, care la internare cântărea doar 5 kilograme şi nu putea să meargă, are acum o greutate normală, este perfect sănătoasă şi iubeşte să se plimbe cu bicicleta pe holurile spitalului. De câteva zile însă, de când au aflat că Florentina trebuie să părăsească spitalul şi să fie mutată într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale, cadrele medicale nu mai au linişte.

Gina Munteanu, asistentă şef Secţia de Gastroenterologie: "Era o plăcere să vii la serviciu, primul lucru pe care îl făceam întrebam ce face Flori, unde e Flori. Nu înţeleg de ce acest copil trebuie dus într-un centru de nevoi speciale, singura ei nevoie specială la ora actuală este că nu vorbeşte, dar a început să rupă câteva cuvinte şi urmează să vorbească." 

Copilul trebuia să fie deja preluat de asistenţii sociali, însă momentul despărţirii a fost amânat pentru că fetiţa a răcit. Cadrele medicale sunt îngrijorate că starea ei se va înrăutăţi dacă va ajunge într-un centru de plasament. 

"Nu e varianta ideală pentru că Flori este normală. Flori este o fată inteligentă, e o fată care a avut nefericirea ca timp de 4 ani de zile din cei 5 pe care îi are acum să fie îngrozitor de subalimentată," spune Marin Burlea, şef Secţia de Gastroenterologie. 

"Centru de plasament înseamnă să nu ai familie, să nu spui cuiva mamă, ea, săraca, ne spune tuturor mamă, domnului profesor tată. Sincer, o familie i-ar trebui," a mai spus Gina Munteanu.

Iar medicii spun că este posibil să-i găsească o familie. Un rezident vrea să o ia în plasament, spune Marin Burlea: "În felul acesta este aici în zonă la noi, ţinem legătura, o vedem şi noi, o vizitează şi doamnele asistente din serviciul nostru încât eu zic că a fost o şansă din toate punctele de vedere."

Până se vor face însă toate formalităţile, Florentina va fi dusă în centrul de plasament din Bârlad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri