Gest de solidaritate. Un tehnician din Iaşi va face şi dona proteze oculare pentru victimele din Capitală

Data publicării:
PROTEZE OCHI

Daniel Amarandei, un tânăr de 30 de ani din Iași care deține un laborator de protetică facială, a fost impresionat de tragedia care a avut loc vineri noapte în clubul Colectiv din Capitală și a decis că vrea să-i ajute pe cei care și-au pierdut vederea în urma incendiului. A luat legătura cu medici din București cărora le-a spus că poate și vrea să creeze proteze oculare pentru cei care au nevoie.

"Este ceea ce eu pot face pentru copiii, frații, iubiții, surorile și așa mai departe care au pățit ce au pățit în Colectiv în București. nu pun un număr limită de proteze, pun un număr limită de proteze pe unitatea de timp. Aș prefera să mă limitez undeva la 3-4 pe săptămână pentru că astfel pot să nu-mi perturb activitatea mea firească și totodată pot să obțin o calitate ridicată a protezelor," a spus Daniel Amarandei, tehnician proteze faciale

Acestea vor fi individualizate, iar în mod normal prețul lor s-ar ridica la o mie de lei. Munca este extrem de minuțioasă, dar tânărul vrea din toată inima să-i ajute pe cei aflați la nevoie.

"Pot să lucrez între 20 de ore, 50 de ore, nu e niciodată un lucru fix. Un iris poate fi pictat până îmi place mie de 11-12 ori în momentul în care te decizi să ajuți cumva, ajuți cum poți tu, cu instrumentele pe care le ai tu la îndemână și complet," a mai spus tânărul.

Cei care vor vrea să beneficieze de aceste proteze vor trebui să vină la Iași pentru câteva zile după ce starea lor va fi stabilă. Tânărul a primit promisiuni de la mai multe firme că vor asigura gratuit transport și cazare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri