Gheorghe Nichita la DNA. Primarul suspendat, audiat alături de şeful Poliţiei Locale

Data publicării:
GHEORGHE NICHITA PERCHEZITII-1

Gheorghe Nichita a stat în fața procurorilor DNA Iași timp de două ore. La ieșire, primarul suspendat a fost extrem de reținut în declarații.

Gh. Nichita: - Bună ziua!
Reporter: - De ce ați fost chemat astăzi la DNA?
Gh. Nichita: - Percheziții informatice.
Reporter: - La cartele SIM? 

Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu de pe data de 8 mai. Primarul suspendat este acuzat de abuz în serviciu pentru că și-ar fi spionat fosta iubită cu ajutorul Poliției Locale. Ancheta a fost deschisă de către procurorii DNA București, însă audierile de joi au avut loc la sediul teritorial.

Sandra Grădinaru, avocatul lui Gheorghe Nichita: "Se efectuează acte de urmărire penală deci audieri, asta se întâmplă. Percheziții informatice. (Se fac la Iaşi) Pentru că sunt mai mulți martori și e mai ușor pentru toată lumea."

La audieri a fost chemat și fostul șef al Poliției Locale. Liviu Hliboceanu este acuzat de abuz în serviciu. Acesta ar fi mers în mai multe misiuni de supraveghere și și-ar fi pus și angajații să o spioneze pe iubita primarului.

STENOGRAME DNA:
Gh. Nichita: N-ai văzut nimic, nu?
L. Hliboceanu: Nu, în schimb e televizorul aprins, o mai aprins lumina-n dormitor, o început să fie mișcare, la un moment dat nu era, dar mai stăm.
Gh. Nichita: Mai stai o oră, mâine dimineață e important să vezi.
L. Hliboceanu: Bun atunci.

"Deocamdată, trebuie să vedem, să studiem dosarul de urmărire penală să vedem care sunt în detalii acuzațiile. Nu putem să ne lansăm în niște declarații fără a avea efectiv la cunoștință toate aspectele," a spus Iulian Gafon, avocatul lui Liviu Hliboceanu.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - aprilie, Gheorghe Nichita a abuzat de funcția de primar şi i-a determinat agenţii de poliţie să utilizeze informaţii cu caracter personal pentru a o supraveghea pe iubita sa. Ca urmare a întocmirii dosarului penal, primarul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Liviu Hliboceanu, în schimb, este cercetat sub control judiciar.

CITIŢI ŞI:

Gheorghe Nichita, înlocuit la Primăria Iași de viceprimarul PSD

Scrisoare pentru ieşeni. Aflat în arest la domiciliu, primarul Gheorghe Nichita a cerut scuze alegătorilor

Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita face primele dezvăluiri: M-a ameninţat că mă distruge. Mă lovea


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri