Grădiniță nouă, după 30 de ani. Clădirea a fost construită cu bani de la primărie și un împrumut de la Guvern

Data publicării:
capra cu 3 iezi

Pentru Daria, Iulia, Edi și Lucian, 1 iunie a fost ziua în care și-au luat rămas bun de la grădinița veche. Ore de sport nu existau, sala de clasă se transforma în dormitor iar sala de mese în atelier de creație. Treizeci de generații de preșcolari au învățat într-un apartament de nici 60 de metri pătrați. Abia după trei decenii copiii au șansa să învețe într-o grădiniță modernă. 

La doar câțiva metri s-a ridicat cea mai modernă grădiniță din județ. Bucuroși că se mută sunt și angajații și părinții celor mici. "Nu au putut să facă educație fizică, nu au putut să desfășoare o activitate normală deoarece, vă imaginați, 40 de copii să fie într-o sală de sufragerie...este inadmisibil și nu se putea," povesteşte Crina Cozma, educator.

Construcția grădiniței a început în urmă cu 7 ani. Primăria nu a primit niciun ban de la ministere sau alte instituții ale statului. Peste 6 milioane de lei necesari au fost scoși în timp din visteria comunei. Dar pentru a finaliza lucrarea a fost chiar nevoie de un împrumut la trezoreria statului. "Creditul este acel împrumut de la Trezorerie la care ne-a obligat Guvernul Ponta. Este 1,7 milioane de lei și avem rată lunară pe 5 ani," a declarat Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești.

În noua grădiniță vor învăța 350 de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri