IAŞI. Bilanţul primei probe de evaluare naţională: subiecte uşoare şi trei incidente minore

Data publicării:
ELEVI EVAL NATIONALA

A fost bucurie fără margini la vederea subiectelor în rândul absolvenţilor de gimnaziu care au susţinut evaluarea la limba şi literatura română. "Au fost destul de uşoare subiectele faţă de simulările pe care le-am avut în trecut," a spus un elev.  "Nouă şi ceva sper să iau. A fost simplu şi cu analiza frazei şi celelalte la subiectul al doilea a fost un text simplu," a mărturisit o elevă. 

Un singur subiect i-a pus în dificultate pe elevi: cerinţa referitoare la poezia Rânduri pentru Anul Nou de Ion Minulescu. "Trebuia să scriem despre, să ne prezentăm opinia despre semnificaţia mesajului textului, dar mie mi s-a părut că a fost un pic ciudat pentru că era o poezie de anul nou şi vara...nu prea," este de părere o elevă. 

Examenul nu a fost lipsit de probleme. Doi elevi au fost la un pas de a rata evaluarea pentru că au întârziat. Inspectorii şcolari au cerut de la Ministerul Educaţiei, special pentru ei, subiecte suplimentare. O situaţie tensionată a fost înregistrată şi în două localităţi din judeţ. Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi: "Au fost două probleme în două comune. În sensul să într-o comună a fost o problemă cu electricitatea în alta a fost o problemă cu conexiunea la internet şi s-a dovedit utilă maniera noastră de a găsi şi de a avea şi un plan de rezervă. S-au preluat subiectele încât la timpul necesar ele au existat în faţa elevilor."

Miercuri, elevii vor susţine proba scrisă la matematică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri