IAȘI. Bolnavii vor fi obligați să plătească analizele care în mod normal ar trebui să fie gratuite

Data publicării:
POLICLINICA probe

Cu un buget lunar de 25 de mii de lei, la jumătate față de cel de până acum, Policlinica 1 din Iași va onora analize gratuite doar în primele 7 zile ale lunii. Mii de oameni vor plăti investigațiile. 

”Sunt foarte scumpe. Eu, din cauza diabetului, m-ar costa în jur de 500 de lei. Dintr-o pensie de 530, nu ai de unde practic”, a spus o bolnavă după ce a citit afișul lipit la Triaj.

Managerul spitalului Sf. Spiridon, Ioan Bârliba, susține că reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate au greșit reducând bugetul.  ”Ambulatoriul și laboratorul acestuia au fost evaluate separat de spital. Cu alte cuvinte, am fost depunctaţi în ceea ce priveşte personalul, în ceea ce priveşte tehnica şi aparatura, neluându-se în calcul că, de fapt, laboratorul spitalului Sf. Spiridon şi al Policlinicii este un tot unitar, analize care nu se pot face în ambulatoriu se fac în spital şi invers”, a susținut managerul.

În replică, șeful CJAS Iași, Robert Dâncă, susține că spitalul a semnat noul contract și că funcționarii săi nu au făcut altceva decât să respecte legea. ”Este pur şi simplu un calcul matematic. Funcționarii de la Casa de Asigurări de Sănătate au emis un proces verbal, proces verbal care este semnat bilateral, ceea ce rezultă foarte clar că este asumat şi de spital”, a spus Robert Dâncă. 

Până luna aceasta, ambulatoriul primea 54.000 de lei. Banii ajungeau pentru analizele efectuate în primele 22 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri