IAŞI. Bursa locurilor de muncă pentru mediul rural

Data publicării:
BURSA LOCURI DE MUNCA

Şomerii din mediul rural care sunt în căutarea unui loc de muncă au avut de ales din peste 250 de posturi din diverse domenii la târgul de joburi organizat la Casa se Cultură a Studenţilor din Iaşi. Toate ofertele au fost destinate persoanelor cu studii medii. Prioritate au avut cei care au participat anterior la un curs de formare de trei luni.

Liviu Iacob, manager financiar de proiect: "pe noi ne-a interesat în principal locurile de muncă pentru persoanele pe care le-am instruit pe proiect respectiv în domeniul construcţiilor, în domeniul îngrijitorilor bătrâni la domiciliu şi în activitatea de turism."

Printre cei care s-au interesat de ofertele de muncă se numără şi persoane cu studii superioare: 

"Am terminat facultatea de Electrotehnică din Iaşi şi acum încerc să găsesc ceva. Am avut mai multe joburi în IT şi în inginerie şi acum încerc să găsesc altceva nou."

"Loc de muncă mai bine plătit, un program de 8 ore. În ce domeniu? Aş prefera zootehnie, industrie alimentară."

Angajatorii au avut condiţii stricte:

"Trebuie experienţă de o perioadă de un an sau doi ani şi în primul rând trebuie ca persoana să lucreze pe o perioadă de minim trei ani deoarece noi oferim nişte cursuri de specializare şi este interesul firmei noastre de a rămâne persoana respectivă în firma noastră cât mai mult timp," a spus Alexandra Done, asistent manager.

"Vrem bucătar, ospătar şi ajutor de ospătar, dar şi personal de curăţenie. Cel mai mult se caută personalul de curăţenie din păcate sau fericire, n-aş putea să vă spun pentru că nu necesită experienţă foarte mare," a explicat şi Carmen Rusu, asistent manager.

În judeţul Iaşi sunt aproximativ 15.000 de şomeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri