IAŞI. Comercianţii vând în jurul Mitropoliei aparate împotriva ţânţarilor imprimate cu chipuri de sfinţi 

Data publicării:
aparat tantari icoane

Printre miile de obiecte expuse în aproapierea Catedralei Mitropolitane, trecătorii pot găsi cu greu produse care chiar să aibă legătură cu sărbătoarea religioasă.

Pe lângă măşti, cagule şi şerpi de cauciuc, anul acesta, comercianţii au scos la vânzare şi aparate împotriva ţânţarilor cu chipurile sfinţilor imprimate. Kitschurile expuse pe tarabe îi atrag ca un magnet pe cumpărători.

Ce spun comercianţii: "Poate cumpărărăm ceva dacă sunt sfințite, că așa...comercianți ambulanți sunt destui." 

"Mai sunt și kitsch-uri și profită de sărbătoarea asta ca să vândă toate aceste produse care nu sunt în concordanță cu sărbătoarile Iașului."

Comercianții sunt mulțumiți. Vremea pare să țină cu ei, iar pelerinii care s-au închinat deja la moaştele Sfintei Parascheva studiază ofertele de la toate tarabele.

"Am produse tradiționale din Bucovina, însemând costume naționale, pentru copii, pentru fete, băieți, podoabe, ouă încondeiate. Începutul este promițător," a spus un comerciant. 

"Se cumpără și pentru iarnă căciulițe, papuci de casă, mănuși și de toate."

Cei peste 400 de comercianţi îşi vor ţine corturile și tarabele deschise până pe 16 octombrie, atunci când se va încheia și pelerinajul.

Reporter: Ana Oleinic
Operator: Codrin Dănilă
Editor montaj: Marius Cucuteanu
Editor text & web: Diana Cîrlan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri