IAŞI. Pasajul din Piaţa Unirii, închis pietonilor până la vară. Comercianţii au fost notificaţi să evacueze zona

Data publicării:
RENOVARE PASAJ PIATA UNIRII

Lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului pietonal subteran din Piaţa Unirii au început anul trecut, dar abia în această săptămână a fost restricționată circulația. Restricția a creat confuzie în rândul ieșenilor care obișnuiau să tranziteze pasajul. 

Cei mai afectați sunt însă comercianții care au magazine în interiorul pasajului pentru că, spun ei, vânzările au scăzut drastic. Oamenii sunt încântaţi că pasajul va fi modernizat, dar sperau ca autorităţile să le pună la dispoziție alte spații pe durata lucrărilor:

"Ar trebui, pe perioada asta, să ne închirieze un spațiu adecvat ca să ne putem câștiga existența. - Ieri ce vânzări ați avut, de exemplu? - Păi, ieri, cam nimic."

"Ne afectează și praful și starea de disconfort și pentru clienți și pentru noi. Deci, cum să zic, ar trebui să ne înțelegem și unii și alții, ca noi să ne ducem activitatea mai departe și constructorul să-și ducă și el activitatea și să poată definitiva lucrarea în termenul pe care și l-a stabilit."

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași: "Noi am notificat comercianții că trebuie să evacueze locația respectivă pentru că vor intra constructorii."

Lucrările includ refacerea scărilor de acces în pasaj, finisajele interioare ale zonei subterane şi modernizarea iluminatului și a toaletei publice. Autorităţile locale au anunţat că circulația pietonală în zonă va rămâne restricționată până la vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri