IAŞI. Pasarelă periculoasă pentru pietoni. Un pod care uneşte două cartiere este plin de găuri şi cu scânduri putrezite

Data publicării:
pasarela cfr

Pasarela care face legătura dintre centrul Iaşiului și cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia este străbătută zilnic de sute de persoane. Această femeie merge de trei ori pe săptămână pe podul lung de 246 de metri şi, deşi cunoaşte traseul şi reușește să evite obstacolele, păşeşte cu teamă de fiecare dată:

"Ia uite, le simți la picior! Într-o parte sunt prinse și într-o parte, nu! Deci se simte și nu numai asta, dar e și zgomotul ăsta! Uitați, uitați ce distanță este între! Uitați și acolo și aici!"

Niciunul dintre ieșenii care traversează podul nu se simte în siguranță. Suprastructura din metal este ruginită, iar scândurile din lemn au putrezit și sunt găurite ori s-au distanțat:

"Cam ți-e teamă câteodată când vezi că se mișcă, nu știi, e prinsă nu e prinsă."

"Nu prea bine arată, că sunt găuri mai încolo și mai cad copii pe aici, că pe aici circulă copii, merg la școală."

"Văd că se cam mișcă scândurile, dar sperăm să fie mai bine."

"E veche de 100 de ani, cred, de 50-80, nu știu exact, dar ar trebui reparată mai ales acum că a intrat în administrarea primăriei."

Pasarela pietonală a trecut în 2010 din administrarea Regionalei de Căi Ferate în administrarea Primăriei. Angajații municipalității s-au angajat încă de atunci să facă reparații capitale. Până acum au reușit, însă, doar să înlocuiască unele scânduri și să repare, parțial, instalația de iluminat.

"Am prins în bugetul pentru 2015 lucrări de reparații. Vom reface podina de traversare a respectivei pasarele și lucrăm la un proiect de reabilitare și modernizare în totalitate a acestei pasarele," a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Pasarela pietonală a fost contruită în 1938 și supratraversează 23 de linii de cale ferată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri