IAŞI. Pensionarii s-au enervat pentru că l-au așteptat în zadar pe viceprimarul Mihai Chirica la ziua dedicată lor

Data publicării:
santiere 34

Îmbrăcați de sărbătoare, pensionarii au așteptat în ușa centrului pentru a-l întâmpina pe reprezentantul Primăriei cu pâine, așa cum spune tradiția. După câteva zeci de minute, unii dintre ei și-au pierdut răbdarea.

Ca să întrețină atmosfera, participanții la Ziua Persoanelor Vârstnice veniseră pregătiți cu instrumente muzicale și un repertoriu pe măsură. Dezamăgirea lor s-a amplificat când au aflat că în lipsa autorităţilor locale, a fost amânat și programul artistic.

Reprezentanții Direcției de Asistență Comunitară sunt singurii care au participat la spectacol și au pregătit surprize pentru sărbătoriți. "O tombolă cu un cărucior de cumpărături și fiecare participant, cred că sunt în jur de 150, va primi câte un mic pachet," a spus Luminița Munteanu, directorul DAC Iași.

În cele din urmă, spiritele s-au liniştit şi cei 150 de invitaţi s-au bucurat de petrecere. 

Într-un comunicat emis de Primăria Iaşi, viceprimarul Mihai Chirica şi-a explicat absenţa de la eveniment: „Îmi exprim regretul că nu am putut participa la această manifestare de suflet a persoanelor vârstnice din Iaşi, deşi mi-am anunţat participarea. O şedinţă a fost convocată la S.C. Fortus S.A., prezenţa conducerii Primăriei fiind indispensabilă. Municipalitatea ieşeană doreşte să dezvolte în zonă un parc industrial în parteneriat cu Guvernul României şi cu alţi parteneri internaţionali, investiţia fiind extrem de importantă pentru oraş, urmând a fi create noi locuri de muncă.” 

În acelaşi comunicat, Primăria Iaşi a anunţat începerea unei noi acşuini de distibuire a tichetelor sociale (carnete cu 7 tichete în valoare de 10 lei fiecare) pentru pensionarii cu pensii de până la 800 de lei inclusiv. "Condiţiile de acordare a acestor tichete: cerere de solicitare cu semnătura beneficiarului, domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiul Iaşi şi cupon pensie, buletin sau carte de identitate în original şi copie."

Ziua Internțională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește din anul 1990. Estimările Oficiului European de Statistică arată că, în anul 2050, aproape o treime dintre cetățenii Uniunii Europene vor avea vârste de peste 65 de ani. În prezent, 17% din populație depășește această vârstă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri