Iașiul, în topul chiriilor. Prețurile ajung până la 700 de euro pentru un apartament în zona centrală

Data publicării:
blocuri iasi

Maria este în anul doi la facultate. Venită din Vaslui, îşi caută chirie si ar prefera o locuință în Copou ca să fie mai aproape de Universitatea Al. I. Cuza. Aici însă chiriile sunt printre cele mai mari - 200-300 de euro.  

În funcţie de zonă, o garsonieră se închiriază în Iași cu sume cuprinse între 130 şi 200 de euro. Apartamentele pornesc de la 250 de euro și ajung până la 700 de euro. "Sunt cam scumpe. Sunt cam la acelaşi nivel cu cele din Bucureşti, să zic. Am stat şi în Bucureşti şi e cam acelaşi nivel," spune o tânără.

"Toată lumea spune că preţurile pentru apartamente sunt mai mari şi decât în Constanţa cu o vedere pe plajă şi decât în Bucureşti, dar fiind cerere, piaţa face preţul," a explicat Paula Lazăr, consilier imobiliar. 

Pentru cei care nu își permit să închirieze o locuință în oraș, singura soluție rămâne cazarea în cămine. Aici însă este o altă problemă. Locurile sunt insuficiente. "Noi, în campus, în cele 21 de cămine avem în jur de 8.000 de locuri de cazare şi cerere avem pentru peste 9.000 de cereri în fiecare an. Nu reuşim. Se acordă la fiecare facultate numărul de locuri în procent de 80 la sută din cât solicită," a spus Ştefan Grigoraş, prorectorul UTI Iaşi.

În campusurile ieşene, preturile de cazare sunt cuprinse intre 120 si 450 de lei pe luna in functie de dotari si de numarul de paturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri