Înălțimea unui bloc, motiv de protest. Mai mulți ieșeni sunt nemulțumiți de imobilul ridicat lângă casele lor

Data publicării:
cladire

Construcţia blocului a început în luna noiembrie anul trecut, iar acum se lucrează deja la al treilea nivel. De când au realizat că imobilul este mai înalt decât se așteptau, proprietarii locuințelor din zonă nu mai au liniște. "Ne umbreşte proprietăţile, ne afectează şi intimitatea din curţile noastre. Sunt cel puţin 10 geamuri pe nivel. Deci 40 de geamuri sunt întreptate spre noi," spune un localnic. "Vom face demersuri în instanţă în momentul în care nu vom fi ascultaţi de cei în drept, de factorii noştri decizionali, locali, vom merge mai departe, până la Bruxelles, dacă trebuie," a mai spus un locuitor din zonă. 

Arhitecţii consideră că revolta localnicilor este îndreptăţită. Ionel Oancea, arhitect: "Legea care pune ordine în domeniul ăsta este Legea Urbanismului - acolo se stabilesc zone diferite: zonele de locuinţă colective, zonele de locuinţe mici şi zonele cu locuinţe individuale. E clar că ele nu trebuie amestecate."

Oamenii au depus la primărie o listă de semnături prin care solicită rezolvarea problemei. Ca să poată clarifica situația, reprezentanţii municipalităţii au trimis poliţia locală în control.

Proprietarul clădirii de la care a pornit scandalul nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri