Incendiu puternic în centrul istoric din Iaşi. Pompierii s-au luptat cinci ore cu flăcările la cinematograful Tineretului

Data publicării:
incendiu 21

Incendiul a izbucnit puţin înainte de ora 4:00 la Cinematograful Tineretului, un monument istoric din centrul vechi al Iaşiului. Un agent de pază de la o firmă din apropiere a văzut flăcările şi a chemat pompierii. 

"S-a procedat la localizarea incendiului acesta manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătrati forţele fiind suplimentate cu alte două autospeciale de stingere şi autoscara mecanică," a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. 

În total, peste 40 de pompieri s-au chinuit mai bine de cinci ore să stingă flăcările. Clădirea-monument care a ars este dezafectată de mai bine de 10 ani, iar în ultimul timp, acolo se adăpostesc mai mulţi oameni ai străzii. Unul dintre ei era înăuntru în momentul în care a izbucnit focul. De teamă să nu ardă de viu, a sărit pe geam de la etajul 1.

"Echipajele au constatat că există o victimă a incendiului, un barbat de aproximativ 37 de ani cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corporală," a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. 

Cel mai probabil, pompierii spun că incendiul a izbucnit după ce bărbatul care se adăpostea acolo ar fi aprins un reşou să se încălzească.

"În zona aceasta au fost întotdeauna, adică cel puţin eu lucrez de două luni de zile la ei şi de fiecare dată eu am văzut numai oamenii ai străzii, care...n-ai ce să le faci," povesteşte un martor.

Reprezentantii instituţiilor de cultură învecinate şi-au luat toate măsurile de siguranţă. 

"Este un eveniment extrem de nefericit, am auzit că a luat foc o parte din Cinematograful Tineretului şi bineînţeles că mi-am mobilizat toată echipa fiind în vecinătate muzeul să întrerupem gazul, curentul electric şi să luăm toate măsurile care trebuie luate în situaţii de acest gen," a declarat Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi.

Bărbatul rănit în incendiu a fost adus cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri