Înscrierea la UMF, dată peste cap. Dosarele candidaţilor nu au putut fi înregistrate din cauza unei erori

Data publicării:
umf blocaj 2 coada

"Mergea foarte greu programul. Acum este instalat programul nou. Îl verificăm ca să meargă perfect şi în maximum 20 de minute, cât ia chestia asta, vă înscrieţi toţi ca să meargă rapid," explica dimineaţă Ioan Costea, prorector la UMF. Numai că cele 20 de minute s-au transformat în peste 5 ore de aşteptare. 100 de candidaţi însoţiţi de părinţi au stat în soare, pe scări aşteptând să-şi depună dosarele. Cei mai mulţi erau veniţi din alte judeţe şi au vrut să fie primii, mai ales că ştiau că se anunţă o concurenţă mare:

"Suntem nemulţumiţi. Poate-i prima zi de înscriere dar nu-i organizare şi ar fi trebuit să fie personal mai mult la înscriere ca să nu se facă o asemenea coadă." 

"Mi se pare anormal faptul că ieri ne-am înregistrat şi astăzi nu mai ştim ce să facem. Ne mai înregistrăm odată sau aşteptăm. Adică e o stare de confuzie."

Universitatea de Medicină şi Farmacie a vrut să simplifice modalitatea de înscriere, dar, în final, a complicat situaţia. A înlocuit softul folosit în ultimii ani, iar cel nou cerea o confirmare a fiecărei informaţii introduse, îngreunând astfel procesul de primire a dosarelor. A durat destul de mult timp până când informaticienii şi-au dat seama care e problema.

În acest timp, răbdarea multor candidați, care aşteptau la temperaturi de peste 30 de grade ca tehnologia să-i ajute să scape de grija înscrierii, s-a epuizat. Abia la prânz situaţia s-a rezolvat, iar programul a fost prelungit de la ora 14:00 până spre seară, astfel încât toţi cei care au stat la rând să se înscrie. Dosarele se pot depune până pe 20 iulie, urmând ca pe 23 iulie candidaţii să susţină examenul scris.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri