Înscrierile la clasa pregătitoare, etapa a doua - puține locuri disponibile în școlile din Iași 

Data publicării:
COPERTA inscrieri la clasa pregatitoare

La Școala Elena Cuza din Iași funcționează în prezent două clase pregătitoare și în fiecare dintre ele este depășit numărul maxim de elevi. Tocmai de aceea, conducerea institutiei s-a gândit ca pentru anul scolar viitor să înființeze trei clase pentru acestă grupă de vârstă. După prima etapă de înscriere însă au rămas neocupate 24 de locuri.

„- Câţi copii copii sunt în clasa pregătitoare acum? - 27 de copii şi, dacă îmi permiteţi o părere aici, ar trebui să fie respectată mai bine legislaţia şcolară pentru că, în momentul în care numărul de copii este ceva mai redus la clasa pregătitoare, deprinderile se pot forma mult, mult mai bine,” a explicat Luminiţa Morariu, învăţătoare.

Dosarele de înscriere în cea de-a doua etapă pot fi depuse până pe 4 aprilie.

„Părinţii care nu şi-au încris copii în nicio şcoală şi doresc Şcoala Elena Cuza pot să vină să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare la noi şi cei din circumscripţie care nu au făcut-o iar cei care şi-au încris copii în prima fază la alte şcoli din alte circumscripţii şi nu au fost admişi din lipsă de locuri pot să facă aceste înscrieri la noi la şcoală,” a spus Maria Corovaş, secretar - şef al Şcolii Elena Cuza Iaşi.

Potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, părinţii au obligaţia șă-și înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă cei mici împlinesc 6 ani până la 31 august 2014. Copiii care au 7 ani împliniţi până la aceeași dată și nu au urmat clasa pregătitoare anul trecut, pot fi înscrişi direct în clasa întâi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri