Inspecție la bazele de deszăpezire. Pe drumurile din județul Iași vor acționa 40 de utilaje

Data publicării:
DESZAPEZIRE

Șoselele din judetul Iasi vor fi deszăpezite şi anul acesta de o firmă din Târgu Frumos care a căştigat contractul scos la licitaţie de Direcţia de Drumuri. În fața şefilor de la Consiliul Judeţean, angajații au pornit motoarele autospecialelor și au dat asigurări că toate utilajele au reviziile la zi şi sunt gata să intervină.

Alin Oprescu, responsabil de deszăpezire pe județul Iași: "utilaje sunt - 17 camioane, din care 3 sunt la cerere, 11 autogredere, din care 2 la cerere, încărcătoare avem 6, autofreze tot 6 și material antiderapant în fiecare bază."

"O parte dintre utilaje sunt deja la acțiune, noi suntem în comandament încă de pe data de 15 noiembrie, iar toate bazele sunt dotate cu material antiderapant sută la sută pentru toată iarna," a declarat Daniel Minciună, director DJADP Iași.

Firma de deszăpezire are în grijă peste o mie de kilometri de drumuri şi are la dispoziţie un buget de 6 milioane de lei pe sezon.

Cristian Adomniței, președinte CJ Iași: "Noi avem un contract cadrul multianual, pe o perioadă de 4 ani, cu un consorțiu de companii pentru deszăpezirea drumurilor județene. Sosirea iernii la Iași ne-a găsit pregătiți."

Toate cele 40 de utilajele de deszăpezire care vor acţiona în județul Iasi sunt dotate cu sistem GPS, astfel că oricine poate accesa site-ul Consiliului Județean pentru a vedea în ce zone intervin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri