Investiţie păguboasă la Ciric. Baza de agrement s-a deschis, dar telescaunul este stricat

Data publicării:
TELESCAUN CIRIC VARA

Telescaunul a fost inaugurat în 2013 ca parte a unui proiect european prin care primăria Iaşi a modernizat cea mai mare bază de agrement din oraş. Instalația a costat aproape un milion și jumătate de euro, dar investiţia s-a dovedit păguboasă. În doi ani, telescaunul a avut doar două mii de clienţi, iar din bilete s-au strâns în jur de 7.000 de euro.

Loredana Iordache, corespondent Digi24 Iași: "construit cu bani europeni, telescaunul de la Iași are cel mai scurt traseu din țară. În schimbul unui bilet de 8 lei, călătorilor li se oferă o plimbare printre copaci, pe o distanță de 370 de metri." 

Telescaunul a pornit cu stângul şi în noul sezon estival. Când au încercat să-l pună în funcţiune, angajaţii municipalităţii şi-au dat seama că este defect.

"Au fost investiți niște bani fără rost. În primul rând, nu este nicio priveliște de văzut, în al doilea rând, s-a făcut, s-a stricat și nu știu dacă merge cineva cu telescaunul."

"Nici nu mă plimb, pentru ce să dau 80.000 sau cât e, 8 lei, să văd niște buruieni. Mai bine merg pe jos și admir un copac." 

"A băgat niște bani în pământ degeaba. Îmi pare rău că s-a stricat, că sunt banii noștrii," spun oamenii. 

Din cauza defecţiunii, sistemul va fi nefuncţional cel puţin până la sfârşitul lunii. Costul reparaţiilor va fi suportat de firma care a montat telescaunul.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt la Primăria Iași: "S-a descoperit o deficiență la una dintre piesele cu care funcționează respectivul telescaun. Firma în cauză va importa piesa respectivă din străinătate."

În ritmul actual, investiţia în telescaunul de la Iaşi se va amortiza în 400 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri