IPOTEŞTI. O mie de familii, fără apă pentru că Primăria nu permite furnizorului să spargă strada ca să repare avaria

Data publicării:
COPERTA APA IPOTESTI

De trei zile, de când s-a oprit apa, viața localnicilor din Ipotești a fost dată peste cap. Iar situația este gravă și la școala centrală din Ipotești, unde învață 400 de copii în două schimburi. Cei mici merg mai rar la toaletă, iar pe mâini se spală cu șervețele umede.

"Ne descurcăm destul de greu, avem 400 de copiii în școală, femeile de serviciu aduc apă de la o fântână din stradă de la 100 de metri distanță. Nu putem închide școala sau să trimitem copiii acasă," explică Violeta Cercel, directorul școlii generale Ipotești. 

Autoritățile spun că nu vor permite muncitorilor sa repare avaria până când aceștia nu se angajează că repară și gropile din asfalt.

"Am făcut un proiect de hotărâre cu aprobarea consiliului local ca să facem act adițioonal, să semneze acest act adițional, toate intervențiile pe care le fac ei să le aducă la starea inițială, inclusiv turnat beton sau asfalt. Ei mi-au trimis adresă că nu pot să facă, fac dar aduc numai la nivel," a declarat Dumitru Corjuc, primarul comunei Ipotești.

Reprezentanții operatorului de apă au transmis edilului din Ipotești faptul că, potrivit contractului pe care l-au semnat, nu este obligația lor să reabilteze drumul în locul în care repară conducta, asta chiar dacă la vremea semnării actului respectiv drumul nu era sfaltat. Pentru că părțile nu ajung la un compromis, locuitorii comunei vor fi nevoiți să se descurce fără apă o perioadă nedeterminată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri