Îşi primesc drepturile restante. 8.000 de profesori au câștigat în instanță, încă din 2012, acordarea banilor

Data publicării:
PROFESOR IN CLASA 2

Peste 8.000 de profesori din Iaşi urmează să primească banii câştigaţi în instanţă încă din 2012. Este vorba despre diferenţele rezultate din neaplicarea unei legi promulgate în 2008 prin care salariile cadrelor didactice erau majorate cu 34 la sută.

"Aproape un an de zile am avut demersuri de întâlniri, negocieri, cu actualul Guvern al României și au cedat la un moment dat și ne-au dat aceste rectificări pentru că într-un stat de drept, normal orice hotărâre judecătorească obținută ea trebuie să fie aplicată imediat și nu eșalonată," a declarat Violeta Amariei, președintele Alianței Sindicale "Gheorghe Asachi" Iași. 

Primarii din tot județul au fost instruiți la Prefectură ca până pe 19 decembrie profesorii să primească banii.

Dan Cârlan, prefectul Iașiului: "Vor rectifica bugetul, vor include aceste sume în bugetele locale urmând ca începând de săptămâna viitoare să dăm drumul la plăți."

"Contabilul va merge la Direcția de Finanțe să ia documentele necesare, joi voi emite o dispoziție și ulterior urmează ca profesorii să primească în cel mai scurt timp banii," a spus Petru Holicov, primarul comunei Sinești.

Noutatea constă în faptul că plata pentru 2015 se va face în totalitate în luna decembrie și nu eșalonat pe parcursul anului.

Doina Naum, director interimar la Finanțele Publice Locale Iași: "Prin ordonanța 74/2014 pentru județul Iași efortul financiar este de 55 de milioane 598 de lei."

Ultima tranșă a sumelor câștigate în instanță va fi achitată integral abia în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri