Istoria obiectivelor turistice din Piatra Neamţ, la un click distanţă

Data publicării:
aplicatie turistica neamt

Cu ajutorul acestui sistem, în maximum 10 secunde, turistul este direcţionat spre un video de prezentare a monumentului. Secvența prezintă date istorice și informații oferite de obicei de un ghid turistic. În doar câteva zile, sistemul a avut zeci de accesări.

"E foarte faină aplicația, scanezi și te duci direct unde ai nevoie, la informația care te interesează. Mai ales că sunt puse direct monumente, chiar am făcut la Turnul lui Ștefan cel Mare aici, eu nu sunt din Piatra Neamț sunt turist de ocazie."

"Se pot afla multe detalii într-un filmuleț. Le găsim cu simpla aplicație, o să am un ghid personal," spun turiştii.

Cătălin Goldan, manager: "este binevenit și benefic pentru că numărul turiștilor este în creștere și la telegondolă și la ștrand și pe muntele Cozla, Curtea Domnească. Clienții doresc informații, au terminale pe care pot utiliza niște soft-uri și de ce să nu fim și noi în rând cu stațiunile moderne."

Până acum, în acest sistem au fost incluse 27 de obiective turistice, însă în perioada următoare autoritățile vor să includă și celelalte monumente din oraş.

Bogdan Pușcașu, city manager municipiul Piatra Neamț: "acest sistem, credem noi, va veni în sprijinul celor care ne vizitează, în sensul că nu avem atât de mulți ghizi profesioniști care să facă tururi și să explice oamenilor acele lucruri."

Autorităţile din Piatra Neamţ au investit în acest proiect aproximativ 20.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri