Lecţii de criminalistică. Cursurile au fost organizate pentru masteranzii Facultăţii de Drept

Data publicării:
workshp criminalistic

Masteranzii de la Facultatea de Drept au testat şi au învăţat pe rând cum să testeze aparatul poligraf.

"M-am simțit un pic stresat și chiar eram curios să văd și eu care este rezultatul. Am avut eu, așa, o mică dorință a mea să văd dacă aș putea să înșel cumva poligraful, dar cred că acest lucru este imposibil," a spus Iulian Bordeianu, student.

Următoarele lecţii la workshop-ul de criminalistică au fost prelevarea amprentelor pe hârtie şi recunoaştearea unui comportament criminal.

"Personal, consider workshop-ul de indici psihofiziologici ca fiind cel mai interesant pentru că explică fix cum poți observa anumite emoții sau gânduri doar privind fața și reacțiile manipulatoare ale unei persoane," consideră un student.

Bogdan Ursu, masterand din echipa organizatoare: "Scopul principal a fost să introducem tinerii și studenții în ceea ce înseamnă știința criminalisticii."

"Este, din punct de vedere al facultății și al universității, un exercițiu de imagine care poate să vizeze viitoarele generații, care să se îndrepte către Drept," a spus prof. Mihai Dunea, Facultatea de Drept de la UAIC Iași.

Conferința de criminalistică este la ediția a III-a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri