Mașini burdușite cu țigări, depistate la vama Albița. Valoarea mărfii confiscate - aproape un milion de lei

Data publicării:
IMG3

 

Bărbatul italian le-a spus lucrătorilor vamali că transportă, în mod legal, țigarete pentru o firmă din Italia. Documentele prezentate de acesta nu i-au convis pe polițiști, care au decis să facă verificări amănunțite a actelor și a celor două utilitare încărcate cu 400 de baxuri de țigări. 

Cu ajutorul Oficiului European de Luptă Antifraudă și JTI România, polițiștii au descoperit că documentele prezentate de cetățean erau fictive şi că destinatarul ţigărilor nu deţine autorizaţiile legale pentru efectuarea importului de ţigarete. 

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 896.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar cele două autoutilitare în care era transportată marfa au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale,” se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri