Mașinile de deszăpezire, în așteptare. Sunt anunțate ninsori până vineri dimineață la ora 9:00

Data publicării:
MASINI IARNA DESZAPEZIRE

Prima ninsoare a fost un motiv pentru autorităţile judeţene ca să inspecteze bazele de la Valea Lupului şi Târgu Frumos. Au fost verificate atât utilajele cât şi stocurile cu nisip.

"Stăm în așteptare, momentan zăpada nu are grosimea optimă pentru a face deszăpeziri. Stocurile de materiale, nisip suntem dotați cu 500 de tone, în prima fază, și undeva la 120 de tone de sare," a spus ing. Florin Hodoreanu, director tehnic societate deszăpezire.

Cele patru societăți care au contracte de deszăpezire sunt pregătite să intervină în orice moment în condițiile în care sunt așteptate ninsori în Iași până mâine dimineață.

"Practic am intrat în sezonul de iarnă. Avem 35 de utilaje, avem jumătate din totalul cantității de antiderapant din întreaga iarnă, totalul fiind de patru mii de tone de nisip," a declarat Daniel Minciună, directorul Direcției de Administrare a Drumurilor Județene Iași.

Până acum, pentru deszăpezirea drumurilor județene au fost încheiate contracte de 400 de mii de lei. Pentru întreaga iarnă însă este prevăzută suma de 2,1 milioane lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri