Medicamentele, ieftinite de la 1 iulie. Prezent la Iaşi, ministrul Sănătăţii a anunţat că va face verificări în farmacii 

Data publicării:
MEDICAMENTE FOLIE

Reducerea preţurilor la medicamente apare după ce, timp de şase ani, România nu a respectat plafoanele maxime de preţ existente în Uniunea Europeană. Astfel, statul a plătit cu un miliard de lei mai mult pentru medicamente decât celelalte ţări europene.

Aflat la Iaşi, ministrul Sănătăţii a promis că va verifica personal dacă farmaciile au redus costurile la medicamente.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii: "Sunt colegi de-ai noştri care verifică şi sunt, şi la ora la care noi vorbim, colegi chiar în Iaşi care verifică acest fapt, chiar şi eu o să mă opresc să văd, cât pot să mă opresc astăzi, la cât mai multe dintre farmacii. Important este că trecem la minimul european, important, şi asta este de reţinut, că nu dispar medicamente nici ieftine, nici alte situaţii de pe piaţă. Sunt de listările normale cele care sunt în fiecare an şi care sunt cauzate de lipsa efectului terapeutic, de recomandările comisiei, faptul că nu şi-au mai depus cerere de autorizaţie de punere pe piaţă, deci sunt cele obişnuite, iar pentru restul sunt toate cu înlocuitori terapeutici, deci cu alternativă terapeutică."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri