Metodă inedită de atragere a candidaților la admitere la Universitatea Tehnică din Iaşi

Data publicării:
masini uti

 

Primul roadster românesc sau vehiculul monopost sunt două din cele cinci prototipuri expuse în faţa Facultăţii de Mecanică. Bijuterii pe patru roți create de studenţii care, se bucură, spun ei că au urmat această specializare, motiv pentru care o recomandă absolvenţilor de liceu. "Ar fi o oportunitate pentru ei să realizeze modul practic la ceea ce au învățat pe parcursul anilor. Cum ar fi prototipul mașinii roșii, un reverse strike. Arătăm că se poate, arătăm că se merită de făcut această facultate pentru că are un potențial foarte mare," explică Nicolae Grăjdieru, realizator prototip.

"După ce termini Facultatea de Mecanică ai foarte multe posibilități de angajare, cum ar fi în diverse firme consacrate din domeniu sau chiar la RAR sau poți să faci chiar și expertize auto," a spus Andrei Donțu, absolvent al Facultăţii de Mecanică.

Candidații sunt încrezători și siguri că au ales facultatea potrivită. Automobilele sunt o parte dintre realizările cu care se mândresc studenții și profesorii. prof. Dumitru Olaru, directoruldepartamentului Inginerie Mecanică, Mecatronică și Robotică: "Se învață și domeniul ingineriei mecatronicii și e roboticii. Este un domeniu mai nou. La Iași, definim mecatronica 'știința mașinilor inteligente'".

Înscrierile la Facultatea de Mecanică de la Universitatea „Gheorghe Asachi" Iași continuă până pe 29 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri