Micii producători își expun marfa la Aroneanu. Un îndemn pentru o alimentașie sănătoasă

Data publicării:
produse traditionale 4

Micii producători autohtoni caută tot felul de metode prin care să convingă cumpărătorul că e mai bine pentru sănătatea lui să achiziționeze produse tradiționale, care să nu conțină E-uri și chimicale. În lupta cu hipermarketurile care atrag prin promoții și o avalanșă de produse, micilor producători nu le rămâne decât să-și expună marfa în cadrul unor târguri. O expoziție de acest gen a fost organizată în comuna Aroneanu. Mesele s-au umplut cu preparate delicioase gătite în gospodăriile din mediul rural: sarmale de post, dulcețuri, murături și prăjituri.

Organizatorii târgului speră că prin organizarea cât mai multor prezentări similare îi vor determina pe oameni să aleagă mâncarea sănătoasă.

Managerul GAL, Cristian Matache, a declarat: ”În primul rând ajutăm la dezvoltarea locală, la dezvoltarea pe orizontală a satului românesc, în al doilea rând avem și o promovare a stilului de viață sănătos, a stilului de viață normal, nealterat de aceste chimicale și de aceste elemente care conservă foarte mult.” Preotul Radu Pavel consideră că aceasta este singura șansă a dezvoltării micilor afaceri: ”Face parte din ADN-ul nostru atunci când ne naștem români,  suntem și creștini și este cunoscută hărnicia omului de la țară. Dacă sunt probleme în mediul rural, nu este din cauza gospodarălor, este undeva mai sus, la vârf.”

În preajma Crăciunului va fi organizat un alt târg în care vor fi expuse doar produse gătite în casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri