Mii de persoane nu-și pot da examenul pentru permisul de conducere din cauza unui vid legislativ

Data publicării:
scoala de soferi bc

În vara acestui an, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu obliga instructorii auto să profeseze doar în cadrul unor societăți comerciale, cu sediu propriu, să aibă instructor de legislație și medic pentru regulile de prim ajutor. Nemulțumiți de cheltuielile pe care le implică aceste norme, instructorii le-au atacat în instanță și au primit câștig de cauză. Actul normativ a fost anulat, doar că odata cu el a fost lasată în voia sorții și modalitatea de susținere a examenului pentru permis.

„Ni s-a promis că în termen de 3 zile, maxim 5 zile, ni se plombează vidul. A trecut o lună şi ceva, nu s-a întâmplat nimic şi nu se preconizează în viitorul apropiat să se întâmple ceva. Deşi Autoritatea Rutieră primeşte înscrieri, tabele de la şcoli cu instructorii care au cursanţi, ARR-ul nu mai transmite, refuză să transmită la DRPCIV tabele cu cursanţii, pretextând că nu au norme,” a explicat Petre Bordeianu, președintele Federației Naționale a Formatorilor Auto.

Așa se face că elevii școlilor de șoferi nu mai pot da examenul auto. Este și cazul lui Domnic, care trebuia să susțină proba scrisă a examenului pentru permis în această lună.

„Dacă nu pot da examenul, fac orele, după aia aştept... Dacă după două - trei luni pot să dau examenul, trebuie să plătesc alte ore, trebuie să fac altele, să mă obişnuiesc cu maşina, să pot da examen,” explică tânărul.

Dezavantajați sunt și cei 2.400 de instructori auto din Bacău, care nu-și mai pot susține examenele de reatestare.

„Toate chestiile astea pleacă exact de sus, de comun acord cu cei de la Ministerul Transporturilor. Deci, eu nu ştiu cine i-a pus pe cei de la conducerea Ministerului Transporturilor, dar sunt foarte nepregătiţi,” își arată nemulțumirea Ioan Pușcașu, instructor auto.

Reprezentații Autorității Rutiere Bacău nu au putut fi contactați pentru a comenta situația. Situația nu este una locală. La nivel național, zeci de mii de persoane care au făcut școala auto și câteva mii de instructori trebuiau să-și susțină examenele în această lună și nu vor putea face acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri