Mobilizare impresionantă pentru victimele din Bucureşti. Peste o sută de persoane au mers luni să doneze sânge

Data publicării:
donare sange branula

Marcaţi de tragedia din Capitală, peste o sută de tineri din Iaşi aşteptau luni încă de la prima oră la uşa Centrului de Transfuzii din Iaşi pentru a dona sânge.

"Am venit de la şapte jumătate şi am numărul 102."

"Vreau să donez pentru tinerii de la Bucureşti. Mă gândesc că sunt persoane care au nevoie de ajutor şi nu vreau să îmi imaginez cum ar fi să fiu în situaţia lor, să depind, poate, şi de un gram de sânge," au spus tinerii.

Fie că au venit pentru prima dată să doneze sânge, ori sunt donatori obişnuiţi ai centrului, toate persoanele sosite astăzi au avut un singur scop, acela de a-i ajuta pe tinerii arşi internaţi în spitalele din Bucureşti.

"Tragedia din Bucureşti a necesitat un răspuns prompt din partea a noastră, a cetăţenilor. Astăzi am venit împreună cu alţi prieteni care au dorit să doneze."

"Am văzut la TV şi am considerat că e bine să ajut şi eu pe cineva, dacă pot. Şi prin donare cred că pot ajuta pe cineva care are nevoie de sânge."

"Suntem marcaţi peste măsură pentru ce s-a întâmplat. Ar trebui să ia măsuri, să fie toate cluburile astea controlate, să nu se mai întâmple aşa ceva."

Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Iaşi: "În mod normal, în ultima perioadă, o zi obişnuită presupunea donarea unui număr de 40 - 50 de persoane. Astăzi, ne bucurăm că sala este plină. Vom face un stoc pe care îl vom pune separat de stocul pentru nevoile Iaşiului, iar, în condiţiile în care Bucureştiul ne va solicita, vom trimite şi noi."

Donatorii care au mers luni cu maşina la Centrul de Transfuzie au avut parte de o supriză neplăcută. Poliţiştii au blocat roţile maşinilor parcate neregulamentar.

"În zona Centrului de Donare au fost blocate 15 autoturisme, dintre acestea doar șapte au fost sancționate, adică doar șaspte șoferi au fost sancționați, pentru că ceilalți opt au făcut dovada că au fost la centrul de donare pentru a dona sânge," a spus Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt Poliția Locală Iași.

Cei care doresc să doneze sânge pot face acest lucru la centrul de transfuzii din Iaşi între orele 7:00 şi 15:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri