Monica Neamțu, operată pentru a şasea oară. Tânăra are nevoie de reconstrucția tubului digestiv

Data publicării:
MONICA NEAMTU CU

Monica Neamţu a fost diagnosticată în luna martie cu o sarcină extrauterină şi a fost operată pentru prima dată la maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi. În urma intervenţiei, i-a fost perforat un vas, iar medicii au operat-o de încă două ori în 24 de ore în încercarea de a-i opri hemoragia. N-au reuşit, iar tânăra a fost transferată la spitalul "Sf. Spiridon", unde medicii i-au salvat viaţa, după încă două intervenţii chirurgicale. Fata a rămas cu probleme la un picior şi a fost nevoită să poarte o proteză. În plus, i-a fost scoasă o porţiune din colon care urmează să-i fie acum reconstruită.

"Sunt pregătită, am încredere şi sunt şi fericită că scap de asta. E o povară. Este foarte mult disconfort. Nu pot să fac anumite lucruri pe care un om normal le face la 20 de ani," spune tânăra.

"Practic e ca şi cum ar fi fost furată viaţa. A suferit, suferă în continuare. Doar noi ştim traumele pe care le purtăm înăutru nostru. Este o operaţie complexă, care, normal, că ne dă emoţii şi deja noaptea nu prea dormim. Suntem cu stresul întins la maxim, dar sperăm şi avem încredere în Dumnezeu că totul va fi bine," spune Cristina Podovei, mama Monicăi.

Medicii spun că se aşteaptă ca şi această a şasea operaţie să fie dificilă. "Intervenţiile la această pacientă au fost toate intervenţii extrem de dificile care au solicitat atât echipa de chirurgie cât şi echipa de Anestezie Terapie intensivă. În funcţie de rezultatele evaluării, de starea tubului digestiv se va decide ce tip de intervenţie se va face," a declarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

Chiar dacă au stat departe de țară, Monica și mama ei au urmărit cu interes cazul bebeluşului mort la Maternitatea „Elena Doamna". Acest lucru le-a întărit convingerea că trebuie să meargă până la capăt în demersurile pe care le fac pentru tragerea la răspundere a medicilor pe care îi acuză de malpraxis.

"Cine a greşit, să plătească. Pentru că acolo se pierd vieţi în Maternitatea Elena Doamna. Cum? A fost la un pas şi copilul meu," spune mama Monicăi.

"M-am recuperat, merg, râd şi alte lucruri, dar suferinţa pe care am avut-o şi pe care încă o mai am nu este de iertat. Deci aşa ceva eu iert," spune tânăra.

In cazul Monicai Neamtu o anchetă a deschis şi Colegiul Medicilor, care urmează să ia o decizie. "Cazul Neamţu este un caz mai atipic din punct de vedere al datelor care sunt citate în literatură. Din nefericire, a fost un caz cu nişte complicaţii de o gravitate care nu este, nu a fost întâlnită şi cred că nici nu se va întâlni în următorii 30-40 de ani. Trebuie să găseşti oameni din afara Iaşului, care şi ei trebuie să se consulte. De asta durează din nefericire foarte mult," a explicat profesorul Mircea Onofriescu, şeful comisiei de malpraxis.

Cazul este şi în atenţia Ministerului Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri