Muncitorii de la Fortus cer bani de la Guvern. O sută de angajaţi ai societăţii au pichetat Prefectura

Data publicării:
FORTUS

Angajații Fortus au ieșit, din nou, în stradă. De această dată, muncitorii au mers în fața Prefecturii și au cerut să intre în audiență la prefect. Cererea lor a fost însă inedită. Muncitorii vor un împrumut de la Guvern şi promit că-l vor returna atunci când își vor primi salariile restante.

"Ne-am dus să cerem un soi de protecție socială pentru salariați, pentru perioada până la primirea salariilor restante. Nu știu, nu am încredere că se vor primii bani ăștia, cert este că noi nu mai putem să supraviețuim."

Salariații spun că de mai bine de doi ani nu și-au mai încasat salariile. Uneori, spun oamenii, mai primesc câte 200-300 de lei, dar banii nu le ajung decât pentru a merge zilnic la serviciu:

"Anul ăsta am luat două chenzine. Ce să spunem, am luat o lichidare, și, înainte de Paști cu vreo două săptămâni, un avans și cu atât trăim."

" - Cum v-ați descurcat în perioada asta? - Cu pensia soţie. 750 de lei are pensie. Plătește facturile și restul ... cum putem."

"Nu am bani de tratament. Copii m-au ajutat, soțul e și el bolnav, de 20 de ani este paralizat și nu poate să muncească să mă întrețină pe mine," au spus oamenii. 

Mai mulți angajați au mers în biroul prefectului și i-au cerut sprijin. Acesta le-a dat asigurări că în vară își vor primi salariile restante, iar pentru aceasta, societatea va vinde un activ important.

"La total, salariile restante ajung undeva la vreo 4 milioane de euro cu tot cu dobânzile aferente. Din punct de vedere juridic noi avem o cerere de suspendare la faliment," a spus Adrian Flondor, lider sindicat Fortus.

Dan Cârlan, prefectul Iașului: "Mâine (miercuri, 27 mai), la ora 15:00, are loc o ședință foarte importantă a comitetului interministerial, la sediu Guvernului, unde se vor lua, din nou, deciziile legate de pașii imediat următori și suntem foarte aproape de finalizarea planului la care se lucrează încă de anul trecut."

În acest moment, la fostul combinat de utilaj greu mai lucrează puţin peste 500 de muncitori. Valoarea totală a salariilor restante ce trebuie plătite se ridică la suma de 4 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri