Noi investiţii în turism la Miroslava. Autorităţile vor să amenajeze locuri de cazare în case ţărăneşti

Data publicării:
brosura miroslava

Situată la doar câțiva kilometri de Iaşi, comuna Miroslava are în componență unele dintre cele mai vechi localități atestate documentar în județ. Zona se mândrește cu specii de plante și animale rare, dar și cu 20 de obiective incluse în lista monumentelor istorice sau clasificate ca monumente de arhitectură.

“Avem în Miroslava foarte multe biserici vechi. Avem bisericile de lemn, monument istoric de la Voloveşti şi de la Ciorbeşti, două rezervaţii foarte importante. Este vorba de rezervaţia naturală floristică Valea lui David, unică în România şi mai avem şi pădurea de stejari Uricani,” a explicat Ştefan Susai, directorul Centrului de Informare Turistică Miroslava.

Pe lângă acestea se numără şi Palatul Sturza, o clădire veche din 1796. Clădirea găzduieşte acum un Muzeu de Etnografie.

“Miile de obiecte pe care le adăposteşte sunt în principal obiecte etnografice, obiecte cu caracter istoric şi foarte prezente sunt obiectele ce ţin de inventarul casnic şi gospodăresc al ţăranului,” spune Dumitru Bunea, directorul Muzeului de Etnografie Miroslava.

Pentru ca turiştii să poată rămâne peste noapte, reprezentanţii primăriei se gândesc să cumpere case vechi din satele comunei în care să amenajeze locuri de cazare.

“În momentul în care vin turiştii, să poată fi cazaţi acolo, să vadă cum arată o casă ţărănească. Pentru că la Miroslava se construiesc multe case, dar cei care vin vor să vadă case vechi, ţărăneşti,” a adăugat directorul Centrului de Informare Turistică.

Investițiile ar urma sa fie făcute din bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri