Notele de 10 la evaluare, o raritate

Data publicării:
COPERTA EVALUARE NATIONALA 300614

Dacă în 2013, 59 de absolvenţi de gimnaziu au luat 10 şi la limba română şi la matematică, anul acesta, doar 18 elevi au reuşit această performanţă. Elevii, dar şi profesorii sunt de părere că scăderea notelor a fost cauzată de subiectele mult mai dificile decât în anii anteriori.

Ciprian este unul dintre elevii de elită ai Iaşului. Olimpic naţional la matematică pentru doi ani la rând, se numără printre cei 18 elevi cu media 10 la Evaluarea naţională. Mărturiseşte că subiectele au fost destul de dificile.

Părinţii susţin că pregătirea temeinică de la şcoală, dar şi meditaţiile au contribuit la obţinerea acestui rezultat de excepţie. Liliana Prohozescu, părinte: ”Foarte mândră şi bucuroasă că a luat 10, exact ceea ce merita după munca de atâţia ani. Presiunea pusă asupra lui a fost mult mai mare. Deci un elev de 10 este supus unei presiuni mai mari tocmai ca să obţină până la capăt ceea ce merită.”

Colegiile din Iaşi cu cei mai mulţi elevi cu media zece la evaluarea naţională au fost Costache Negruzzi şi Emil Racoviţă, fiecare cu câte 6 elevi.

În Iaşi sunt însă de trei ori mai puţine medii de 10 faţă de anul trecut. Nemulţumirea notelor obţinute la limba română se vede şi în numărul mare de contestaţii. Dacă la matematică s-au depus 204 contestaţii, la română numărul lor depăşeşte 700.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate marţi, 1 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri