Nou-născuți în pericol. Fondurile pentru îngrijirea acestor copii au fost reduse drastic

Data publicării:
bebelusi

Grav este că la spital nu au ajuns decât o treime din fonduri, iar în primul semestru aici au fost aduși pe lume 85 de bebeluși prematuri. Bani mai puțini a primit și cea mai mare maternitatea din Moldova - Cuza Vodă.

Fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru îngrijirea prematurilor s-au înjumătățit față de anul trecut, de la 800.000 lei la 300.000 de lei. Reprezentanții maternității spun că reușesc să trateze prematurii doar datorită contractului avantajos pe care l-au încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Maria Stamatin, șefa Secției de Neonatologie Iași: "Este mai mult decât anul trecut cu 500 de mii pe lună, ceea ce ne va asigura îngrijirea acestor copii în condiții bune și foarte bune. Pentru noi, importante sunt fondurile de la Casa de Asigurări pe serviciile pe care le-am contractat. Dacă noi facem toate aceste servicii pe care le-am contractat vom obține aceste fonduri și chiar anul trecut de exemplu am făcut servicii peste contractul cu Casa și la regularizare am primit acei bani."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri