Nou-născuţii prematur, salvaţi cu ajutorul donaţiilor!

Data publicării:
bebelusi

"Se conectează la reţeaua de aer şi de oxigen, se stabilesc nişte parametri stabili şi apoi este conectat la nou-născut până în momentul în care nou-născutul prematur este capabil să respire singur," a explicat Meda Brădeanu, medic neonatolog, cum funcţionează aparatul. 

Cu acest echipament din Secţia de Terapie Intensivă medicii speră să salveze toţi prematurii cu deficienţă respiratorie fără a-i intuba. Anul trecut, la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi, dintre cele 1.125 de naşteri, 116 copii s-au născut prematur, iar 106 dintre ei au stat internaţi în terapie intensivă. Medicii spun că neintubarea nou-născutului este extrem de benefică: "Datorită intubării, mai existau unele incidente şi accidente inerente intubării. presupunem că aceşti nou-născuţi prematuri vor supravieţui în procent de 100%fără a-i intuba," a declarat Emil Anton, managerul Maternităţii ''Elena Doamna'' Iaşi.

Aparatul a costat 14.000 de euro, bani strânşi de Fundaţia Salvaţi Copiii în urma campaniilor derulate la nivel naţional şi prin redirecţionarea a 2 la sută din impozitul pe venit. "Până acum, am reuşit să strângem peste 4 milioane de lei noi şi am reuşit să dotăm cu 47 de aparate 36 de maternităţi şi secţii de nou născuţi din ţară şi iată că astfel putem ajuta peste 7.500 de nou născuţi să fie mai bine îngrijiţi şi să supravieţuiască," a spus Gabriela Alexandrescu, preşedintele Fundaţiei Salvaţi Copiii.

Tot luni, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat un incubator de ultimă generaţie, în valoare de 9 mii de euro, Spitalului Orăşenesc Hârlău. Iar anul trecut, şi Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi a fost dotată cu un incubator de transport în valoare de aproape 12.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri