Obligați să stea la cozi. Primăria Iași nu s-a înscris pe platforma națională de plăți pe internet

Data publicării:
plata taxe

Platforma națională de plăți pe internet cu cardul, ghiseul.ro, a fost lansată în martie 2011, iar toate primăriile ar fi trebuit să se înroleze în sistem până în 2012. În judetul Iași, sistemul a fost implementat doar in comuna Miroslava

“Este o activitate logică și cred eu că orice primărie ar trebui să aibă așa ceva, pentru că o dată ce lumea o să învețe, o să le fie mult mai ușor să-și achite taxele și impozitele, fără a veni și a sta la rând la primărie,” a explicat Dan Niță, primul comunei Miroslava.

Cum legislația nu a prevăzut sancțiuni pentru primăriile care nu s-au înscris pe platforma națională de plăți, administratia locală a municipiului Iaşi a ignorat complet sistemul care ar facilita achitarea taxelor şi impozitelor locale.

Mihai Chirica, viceprimarul Iașiului: “O să vedem exact ce se întâmplă, nu știu ce înseamnă ghișeul.ro, dacă este un site oficial, n-am vrea să facem plăți în Insulele Feroe, vrem să facem plăți în România.”

În prezent, la Direcția de Finanțe Publice Locale este funcțional un sistem de plată online, dar în lipsa unor campanii de informare, cei mai multi dintre contribuabili stau tot la cozi:

“ - Încă nu am deplină încredere în sistem.- Din ce motiv? - Din informațiile pe care le am se comit multe erori, din cauza asta.”

“ - Le-am plătit la ghișeu, nu am plătit încă. Plătesc altele, gaz, electricitate, le plătesc online, pe internet.”

“- Știți că există și o aplicație pe telefon? – Știu, dar cu ocazia asta mai întreb eventuale modificări de prețuri, eventuale datorii pe anul trecut.”

Ieșenii care vor deja să își achite taxele și impozitele pe 2015 pot face plăți din această săptămână, deși initial programul de încasări urma să fie reluat abia pe 12 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri