Ofertă bogată pentru pelerinii veniţi la Sf. Parascheva. Comercianții vând îmbrăcăminte, obiecte de decor și alimente

Data publicării:
TARGURI SFANTA

 

Centrul Iaşiului este plin în aceste zile de corturi unde se vând tot felul de haine şi încălţări - de la haine de piele şi căciuli de blană, până la papuci. Potenţialii clienţi - majoritatea veniţi în oraş pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva - s-au lăsat uşor convinşi să cumpere.

"Nu căutăm ceva în mod deosebit, dar sunt după toate vârstele și toate posibilitățile. E plăcut."

Chiria plătită de vânzători e de 27 de lei pe zi, pe metrul pătrat. Un preţ prea mare, care se reflectă şi în preţul mărfii, se plâng comercianţii.

" - Cât dați pe căciulă? - Cât scrie pe ea. 300 de lei. Ar fi costat mai puțin dacă și chiria era mai mică."

"La haine de la 500 de lei până la 2.000, 2.500, 3.000, cam așa. La căciuli 50 de lei, 100, 200 prețuri pentru toată lumea," spun cumpărătorii.

Pe altă stradă, se vând produse de artizanat. Mai puţine ca anii trecuţi.

"Pentru copii am cumpărat ceva. Mai aștept pentru zilele următoare să vedem. Mai lasă și comercianții la prețuri, mai negociem."

"Suntem mai puțini ca în ceilalți ani. Am fost selectați doar cei care producem și lucrăm artizanat. Și este friguț. Astăzi mai frig ca ieri. Sperăm ca lumea să vină să cumpere și produsele noastre. Până în prezent, este mai slăbuț," spun producătorii.

Chiar şi în faţa Catedralei Mitropolitane sunt amplasate corturi. Aici, însă, doar reprezentanții Bisericii vând iconițe, brățări, mir sau tămâie.

"Mi-am luat o brățară așa că nu am ceas și mi-am luat această brățară că îmi place tare mult, niște iconițe cu Sfânta și mă duc să mai văd și mai departe."

Nici oferta culinară nu e de neglijat.

"Pastramă de oaie, la ceaun, aici avem fasole cu ciolan, aici avem frigărui de pui, piept de pui, mici, chișcă, scăriță, mămăligă și cartofi și sos de usturoi. Vă așteptăm la masă," îşi prezintă un comerciant oferta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri